Interieuradvies

Just another SeoBureau site

Door - admin

Muren bepleisteren

Pleisteren is het aanbrengen van een uiterst dun laagje pleister op een vlak muuroppervlak voor decoratieve doeleinden en ter bescherming. Het is gewoonlijk de eerste stap in het bouwproces van een nieuw gebouw en wordt gewoonlijk gecategoriseerd als architecturaal of binnenhuisdecoratiewerk. Het kan zowel op muren van woningen als op muren van overheidsgebouwen worden uitgevoerd. Er zijn veel verschillende soorten pleisterwerk, en hier is een lijst van slechts een paar:

Muren bepleisteren

Pleisterwerk in geprefabriceerde betonvorm is een zeer populaire manier om veel verschillende soorten werk te doen, niet alleen op betonnen oppervlakken, maar ook op hout, tegels en zelfs stof. Het proces bestaat in wezen uit het besproeien van het beton met de pleistermassa op waterbasis, het gelijkmatig over het hele oppervlak verdelen, het laten drogen en het dan in de oppervlaktesjalotten hameren. Voor dit doel wordt meestal een ruwe rand in het gereedschap aangebracht, zodat het eindresultaat ronder en met meer textuur kan zijn. Deze vorm van pleisteren werkt uitstekend op beton, maar er zijn tal van andere toepassingen, waaronder die waarbij u een oppervlak moet afdichten en ook een paar hulpstukken (zoals spijkers, moeren en bouten) moet bevestigen.

Zoals hierboven vermeld, werkt pleisterwerk het best op vlakke oppervlakken, maar er zijn enkele speciale gevallen waarin u onder een hoek of schuin op een muuroppervlak moet werken, zoals met tegels of geglazuurde tegels. In deze gevallen wordt het pleisterwerk op het vlakke oppervlak aangebracht, en na droging op het schuine oppervlak gelegd sjalotten. Zodra het pleister op het schuine oppervlak ligt, klikt het in rijen aan elkaar terwijl ze worden neergelegd. Er zijn verschillende manieren om te gaan met onregelmatig gevormde muren die bepleisterd moeten worden, maar over het algemeen is het het beste om het werk volledig te laten drogen voordat men begint.Contacteer de Specialist Microtopping hiervoor.

Bepleisteren: Vind hier alle tips, trucs en richtprijzen

Het pleisteren van rechte randen is een van de meest voorkomende soorten pleisterwerk. Hierbij wordt het pleister rechtstreeks op de rechte rand gelegd en met een pleistersnijder in de muur gewerkt. De reden om direct op de rechte rand te werken is om een gelijkmatige dikte te garanderen – als het dun wordt gelaten, zal veel pleister de rechte rand missen, wat dan zeer duidelijk is wanneer men het eindproduct bekijkt. De hoeveelheid te gebruiken pleister hangt af van de grootte van de rechte rand en de dikte van de muur. Het belangrijkste is dat hoe dikker de muur is, hoe minder pleister u nodig heeft.

Een andere veel voorkomende vorm van pleisterwerk heet nieten. Hierbij wordt een strook gipsplaat op de muur gespoten, samen met een aantal nietstrips om het op zijn plaats te houden. Hiervoor moet het werk minstens een centimeter buiten de muur worden uitgevoerd, omdat het pleisterwerk anders niet goed blijft zitten. Het nieten kan worden gebruikt om een vlak paneel te maken, of om een interessantere vorm aan het paneel te geven. Een populaire optie voor nieten is het opbouwen van een rand langs de onderkant van het paneel. Dit creëert de visuele illusie dat het paneel deel uitmaakt van de muren en geeft een extra vleugje diepte.

Wat is Mortex? Mortex is een decoratieve pleister op basis van cement en kalk waarmee u uw vloeren, muren, plafonds, keuken- en badkamermeubels kunt laten bekleden.

Ten slotte zijn er veel verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om het pleisterwerk af te dichten. Het verzegelen van het werk helpt om het te beschermen tegen waterschade, en werkt ook om vuil buiten te houden. Veelgebruikte technieken zijn afdichtingsmiddelen op olie- of acrylaatbasis, die een hoge mate van afdichtingsflexibiliteit bieden. Bovendien kunnen deze afdichtingsmiddelen worden gebruikt om metselwerk te behandelen, bijvoorbeeld om scheuren op te vullen.